top of page
Image by Tim Foster

Finnskog-kraftbein gir sterke bein å stå på!

Prosjektet «Finnskogmat – for bolyst og grønn turisme» i regi av Finnskogen Natur & kulturpark (FNK) gjennomfører i samarbeid med Joker Grue Finnskog et forjulsopplegg kalt «Kraftbein gir sterke bein å stå på»! 

«Vi vil gjøre en innsats for klima og helse», sier samarbeidspartnerne Susanne Nordvi, daglig leder i Joker Grue Finnskog, også partner i FNK og prosjektleder Merete Furuberg i «Finnskogmat».

«Matsvinn er en av flere årsaker til de raske klimaendringene. Gjennom å bruke hele dyret blir det mindre matsvinn. Vi vil at beina også skal brukes» fastslår Susanne Nordvi og Merete Furuberg.

De forteller videre at: «Kraft av bein er en av de mest populære internasjonale trendene innen sunn ernæring. Kraften produseres ved å koke bein fra forskjellige dyreslag. Det er viktig å koke på gjennomsnittlig varme over lengre tid. Saft av sitron bør tilsettes. Dette får kollagenet og bindevevet i beinene til å brytes ned.

Undersøkelser viser at det er store helsemessige fordeler. Bein er en rik kilde til kalsium og fosfor. Bein inneholder også natrium, magnesium, kalium og silisium. I tillegg er beinmarg en rik kilde til vitamin A og K2, Omega 3 og Omega 6 fettsyrer, jern, sink, selen, bor og mangan. 

Bindevev er en rik kilde til glukosamin og kondrotin, som er bra mot betennelse og leddsmerter (leddgikt). Bein, beinmarg og bindevev inneholder kollagen, som ved tilberedning blir til gelatin. Gelatin inneholder en unik aminosyreprofil, med stor mengde glysin».

Susanne og Merete konkluderer derfor: «Bruk av kraftbein har betydning ikke bare for klimaet, men også for helsa!»

«Derfor gir vi nå 2kg kraftbein gratis til alle som handler for mer enn kr. 1000,- 
i Joker Grue Finnskog, men vi har bare i underkant av 100kg å dele ut, så her gjelder det å være først til mølla» opplyser Susanne Nordvi.

«Gjennom dette opplegget håper vi også at det vil komme flere kunder og julehandle i grendebutikken her på Finnskogen. Vi trenger flere bein å stå på», avslutter Susanne Nordvi, daglig leder i Joker Grue Finnskog.

 

Kontaktpersoner:

Susanne Nordvi, daglig leder Joker Grue Finnskog tlf 62 94 55 67

Merete Furuberg,

prosjektleder for Finnskogmat – for bolyst og grønn turisme tlf 90 16 30 92

Kraftbein.png
bottom of page